En ferskvandsperle kommer fra ferskvandsmuslinger. Ferskvandsmuslinger har en forsvarsmekanisme, der gør, at hvis der indtrænger et fremmedlegeme inde i skallen, og det sætter sig inde på muslingens kappevæv, så begynder der en proces, hvor muslingen producerer perlemor. Efter nogle år har muslingen produceret en ferskvandsperle. 


Hvad er forskellen på en naturlig ferskvandsperle og en kulturferskvandsperle?

En naturlig eller ægte ferskvandsperle er en perle, der er produceret i naturen uden menneskelig kontakt i forbindelse med processen.

Kulturferskvandsperler er, modsat naturperlen, skabt og produceret ved hjælp af mennesket. Kulturperler skabes og dyrkes på store muslingefarme rundt omkring i verden, hovedsageligt i Asien. De fleste perler i dag er kulturperler.Hvad er forskellen på saltvandsperler og ferskvandsperler?

Saltvandsperler kan findes i havet, og de kan have forskellige udseende, i form af farver og former. Den mest populære farve inden for saltvandsperler er lyserød.

Ferskvandsperler kan findes i floder og søer, og de har også forskellige nuancer, som hvide, lyserøde, lilla, fersken eller beige nuancer. Der findes også ferskvandsperler, som bliver farvet. Til vores guld- og sølvsmykker anvender vi ferskvandsperler i sine naturlige farver og nuancer. Se vores udvalg af smykker med ferskvandsperler herHvordan passer jeg bedst på mine smykker?

Alle vores smykker laves i forgyldt-/sterling sølv, som oxiderer med tiden. Dette er en naturlig proces, men kan udskydes ved brug af vores råd om vedligeholdelse. Vi anbefaler derfor, at du opbevarer dine smykker i den smykkeæske, som vi sender dine købte smykker i. 

Læs vores udvidet guide om, hvordan du passer bedst på dine guld- og sølvsmykker her.

Har du flere spørgsmål om perler? Så kontakt os på info@miechristiansenjewelry.com - Vi vil gerne hjælpe dig!

 

CO₂-neutral levering med Shopify Planet
CO2-neutral levering på alle ordrer
Drevet af Shopify Planet